Reklam
Bugun...
Reklam
Advert


İTİRAZLI SEÇİM
Ünye Belediye Belediye Başkanının göreve geldiklerinde gerçekleştireceklerini vaat ettiği “Kent Konseyi” cumartesi günü yapılan seçimle başkan ve yönetim kurulunu belirledi.

İTİRAZLI SEÇİM

Ünye Belediye Belediye Başkanının göreve geldiklerinde gerçekleştireceklerini vaat ettiği “Kent Konseyi”  cumartesi günü yapılan seçimle başkan ve yönetim kurulunu belirledi.

125 kişiden oluşan sivil toplum örgütleri, muhtarlar ve kurum amirlerinden oluşan katılımcıların oluşturduğu konseyde Başkan Adayları İbrahim Cerrahoğlu ve Hasan Şimşek’le listelerinde oluşturdukları isimlerden oluşan seçimin sonucunda İbrahim Cerrahoğlu ve ekibinin seçimi kazanmasına itiraz eden Hasan Şimşek, seçimin demokratik olmadığını belirterek yapılan seçime itiraz etti.

Kent Konseyi’nin tanımını yapan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar,” Kentleşmek bir yaşam biçimidir. Kentleşme sadece nüfus hareketlerinden ibaret değildir; Ekonomik, sosyal, siyasal, idari ve teknolojik faktörlerdeki değişimi içerir. Kentte yaşayanla kentliyi ayıran en önemli gösterge sorumluluk bilincidir. Ünye’mize dair sorumluluk bilincini kentimize sahip çıkarak, Ünye’mizi doya doya yaşayarak göstermeliyiz.

Sahildeki çöp kovalarımıza ve fok fok’taki masalarımıza tekmeler atılıyor ve zarar veriliyorsa, yeterince sorumluluk taşımıyoruz anlamına gelir.

Şehrimizin kalkınma önceliklerini, sorunlarını, sürdürülebilir kalkınma ilkelerini tartışarak çözüm geliştirme, ortak aklı ve uzlaşmayı hedef alarak, demokratik bir şekilde yönetim mekanizmasını kurmak ve kullanmak için buradayız. Yerel yönetimlerin karar almasına katılımı sağlayarak bir katkıda bulunmak için buradayız.”

Çamyar’ın konuşmasının ardından Divan Başkanı Ahmet Fidan’ın başkanlığında, üyeler Fatih Güzel ve İsmail Sarı divanı oluşturarak, hazırlanan önergeyi okuyup oylamaya sundu. Kent Konseyi yönergeyi oy birliği ile kabul etti.

 

“Kent Konseyi Çarşafa Dolandı”

 

Katılımcılardan Saim Yıldız, konseye katılan 125 kişiye üyelik hakkı verilerek, yönetimde olmak isteyen katılımcıların olabileceğini, çünkü orada bulunan herkesin Ünye’nin en iyi olabilmesi noktasında özveri ile çalışabilecek nitelikte olduklarını belirterek “Çarşaf Liste” oluşturulması talebinde bulundu.

Başkan adaylarının kendi istedikleri adaylardan oluşan bir liste hazırlamalarını dayatma olarak nitelendiren Yıldız, dolayısıyla seçimin demokratik olmadığını düşündüğünü ifade etti.

 

“Ben dünya aşığı, Ünye sevdalısı biriyim.”

Söz alan Hasan Şimşek, bu listelerin bir ay önce ellerinde olduğunu herkesin bu listeleri inceleyerek karar verdiğini belirtti. Diğer aday İbrahim Cerrahoğlu ile birlikte farkında olmadan bir takım aynı kişilere üyelik teklifi götürdüklerini söyledi.

Orada bulunan herkesin kendileriyle birlikte çalışmaya aday olduğunu, tüm katılımcıların yönetime ve başkanlığa layık olduklarını vurgulayarak, herkesin verilen kararlarda, ortak akımın etrafına gelmek zorunda olduklarını söyledi.

Şimşek; “Ünye Kent Konseyi çok iyi çalıştırılırsa, çok önemli bir kuruluştur. Belediye Başkanlığının önünü açan, vizyon sunan bir danışma organıdır. Beni herkes bilir. Ben, 1980’li yıllardan bu yana, birçok sivil toplum kuruluşunda profesyonel insanlarla çalıştım. Takım çalışmasının ne olduğunu iyi bilirim. Ticaret Odası başkanı iken Rıfat Hisarcıklıoğlu’ndan aldığım 150 bin liralık destekle, ticaret odasına güzel bir konferans salonu kazandırdım. Her zaman aktif oldum. Amacım bir makam sahibi olmak değildir. Ben bir dünya aşığı, Ünye sevdalısı biriyim. Amacım Ünye’yi bir marka şehir haline getirebilmek, farklı ve modern bir yapıya sahip olmasına yardımcı olmaktır.”

 

“Her zaman dirsek temasında olmayacağız, karşı karşıya da geleceğiz”

 

Yönetim Kurulu Başkan adayı İbrahim Cerrahoğlu, Ünye’nin daha iyi olması için mücadele ettiklerini, listelerin yapıldığını söyledi. Büyükşehirlerin bile henüz Kent Konseyini oluşturamadığını, Ünye belediyesinin ise bu kararı ilk mecliste aldığını belirterek, bu konuda öncülük ettiğini belirtti.

Kent Konseyleri, sivil toplum örgütlerinin katılımının sağlanmasıyla, hedeflenen çağdaş kentin oluşturulmasıdır esas olan. Biz burada, sivil toplum kuruluşlarının bir arada olduğu, yerel yönetimlerle birlikte çalışma yapacak ve ikisini bir arada entegre şekilde devam ettirecek bir kuruluşun temellerini atmak üzere burada toplandık. Biz, bu düşünceyle listemizi özenle hazırladık. Özellikle siyasetten uzak olsun istedik. Tüm toplumun kucaklayabileceği kuruluşlardan olsun istedik.

Biz bu işte kendimizi yeterli görüyoruz. Biz belediyeyle işbirliği içerisinde çalışacağız ama, sürekli dirsek temasında olacağız diye bir şey söz konusu olmayacak. Zaman zaman karşı karşıya geldiğimiz anlarda olacak; itiraz ettiğimiz anlarda olacak. Biz yıkıcı değil, yapıcı olacağız.”

 

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, yaşanan küçük polemiğe müdehale ederek, önergenin oy birliği ile kabul edildiğini, o nedenle çarşaf usulü listelerin yapılamayacağını, ancak ve ancak bir sonraki ayda yapılacak olan genel kurul toplantısında seçimin çarşaf usulü olmasına dair bir önerge verilebileceğini belirtti. O maddenin genel kurulda oylanarak o şekilde değişim yapılabileceğini söyledi.

Gizli usulde yapılması belirlenen ve iki adayın olduğu Kent Konseyi Başkanlığı ve yönetimi seçimlerinde Hasan Şimşek listesi;

1-Ahmet Fidan

2-Mehmet Çolakoğlu

3-Necat Duman

4-Ahmet Ekici

5-Dursun Ali Akın

6-Gönül Güven

7-İbrahim Yıldıran

8-Ahmet Derya Varilci

9-Sedat Köseoğlu

10-Musa Kıranlı

11-Mücahit Gürel

12-Musa Tapçı

13-Mustafa Ateş

14-Seyhan Torunoğlu

 

Başkan Adayı İbrahim Cerrahoğlu’nun listesi ise;

1-Prof. Dr. Ayşe Yalın

2-Ersoy Sağlam

3-Yaşar Karaduman

4-Aynur Zeren Tan

5-Yaşar Argan

6-Tamer Uysal

7-Muhittin Ocak

8-Osman Sarıkahraman

9-Selma Hasdemir

10- Yrd. Doç. Dr. Ahmet Fidan

11-Abdullah Erhan aydın

12- Neşe Aygün Tiyaloğlu

13-Adnan Sobi

14-Davut Şişman’dan oluşan isimlerden oluşuyor.

Toplamda 125 kişinin olması gereken seçimde 116 katılımcı seçime girdi.

9 kişinin katılmadığı seçimlerde;

Başkanlığı 71 oy ile İbrahim Cerrahoğlu alırken, Hasan Şimşek 32 oy ile seçimi kaybetti.

 

Katılım Sayısı               :116 kişi

Oy kullanan                 :112 kişi

Çıkan Zarf                   :112

Geçersiz Oy                 :9

İbrahim Cerrahoğlu      :71 oy

Hasan Şimşek              :32 oy ile seçim sonuçlandı.

Seçimin sonuçlandırılmasının ardından söz alan Hasan Şimşek, “ Seçime itiraz ederek, seçimin yenilenmesi için dilekçe vereceklerini ve seçimin demokratik kurallara uygun yapılmadığını düşündüğünü ifade etti.

Haber / Meral Korkmaz

 

 

 




Bu haber 2069 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI